Amenajare Home Theater

Amenajare Home Theater

Home Theater UnicCINEMA LA TINE ACASA: Home Theater – PART 1

Visul  – Calea către dorință!

Iți plac filmele, adori un spațiu conceput în jurul nevoilor tale, iți place sa-ți petreci timpul cu prietenii tăi la un meci, te bucuri împreuna cu familia la un joc pe XBOX. Lasă tehnologia să lucreze pentru tine!

Amenajează-ți un cinematograf la tine acasa: Home Theater – un spațiu unic, un rezultat excepțional!

Pentru cei  care iși doresc un loc unic în casă, nu doar un home cinema, află mai jos ce reprezintă amenajarea unui home theater dedicat.

Spațiul

Primul lucru în stabilirea soluție pentru home theater este alegerea spațiului. Dimensiunile camerei vor determina care este numărul de persoane, distanța ideală de vizionare și dimensiunile ecranului utilizat pentru proiecția imaginilor.

Trebuie luat în calcul dacă spatiul va avea un caracter dedicat sau multifuncțional – Media Room; fapt ce va determina ulterior alegerea materialelor necesare tratamentului acustic, tipul pereților, al mochetei și nivelul de iluminare necesar.

young ht build 350x

Planning & Design

Procesul de proiectare este pasul cel mai important. Acum se definesc cerințele clare de calitate, specificațiile exacte ale echipamentelor, modul de automatizare al diferitelor componente și interfațarea între acestea.

 • Mobilarea

Mobilarea camerei trebuie să ia în calcul poziția ideală de vizionare, dimensiunile fotoliilor sau a canapelei, amplasarea echipamentelor, necesitatea treptelor.
acad design 350

 • Tratamentul acustic

Tratamentul acustic al camerei este un pas important, cu ajutorul căruia putem sa ne bucurăm de sunet de cea mai buna calitate. Fața de antifonarea camerei, ce rezolva doar problema transmiterii sunetului dintr-o cameră în alta și împiedică sunetele din exterior să patrundă, tratamentul acustic rezolvă problemele de răspuns în frecvență și amplitudine specifice spațiului. Beneficiul major îl reprezintă un sunet cat mai clar și liniar in frecvență și spațiu, elimină efectele de reverberație și alte efecte nedorite.

 • Alegerea sistemul audio – SURROUND 5.1 SAU dts nEO:x 11.1

Sistemul de sunet surround 5.1 este standardizat de mai bine de 20 de ani și ofera o calitate buna pentru spațiile mici pana la medii. Recomandat în continuare pentru majoritatea utilizatorilor de media room sau în camere multifunctionale.

5.1 setup

Sistemul de sunet surround 7.1 încorporeaza toate elementele 5.1, dar în loc sa combine efectul de surround cu canalele spate, împarte semnalul în 4 canale diferite. Rezulta astfel  efecte sonore atât în lateral cat și în spate, diferențiate. Atmosfera este cu mult mai realista, indroducând ascultătorul în mijlocul acțiunii unui film, sistemul surround 7.1 oferă un sunet direcționat și este recomandat pentru spații medii și mari unde distanțele între difuzoarele Rear și Surround sunt destul de mari pentru a nu creea interferențe.
7.1 setup

Procesarea sunetului nu se oprește aici, și ne pune la dispoziție soluții ce extind orizonturile audiției nu doar pe orizontala ci și pe veriticala (DTS Neo:X).

Utilizate în amenajări HI-END de Home Theater, sistemele 9.1/11.1 implică amplasarea a 2 sau 4 noi difuzoare, cu ajutorul cărora se reproduc efectele de sunet pe plan vertical.

11.1 350x

 • Video – 2D & 3D

Alegerea video proiectorului este legată de condițiile de iluminat ale camerei, de dimensiunile ecranului, distanța față de ecran și de nivelul de calitate dorit. Daca pentru o cameră cu un nivel de iluminat ambiental foarte slab (subsol), un proiector cu 2000lm este suficient, în camere de zi este recomandat un minim de 3000lm.

Rezoluția și contrastul  sunt doi parametrii importanți în alegerea video proiectorului, pentru un ecran de dimensiuni mari o rezolutie mare este un ”must have”.

Contrastul sau adancimea culorilor, reprezintă toate pragurile de nuanțe de la alb la negru. Cu cât acesta este mai mare, cu atât culorile vor fi mai vii și mai bine reproduse, cu mult mai multe nuante de negru și gri cele din urmă fiind cel mai greu de proiectat.

 • Iluminatul

Creare unui ambient ideal pentru vizualizarea unui film implică alegerea atentă a iluminatului. De obicei fibra optica este cel mai utilizat și recomandat pentru un efect exceptional în timpul vizionarii.

ht final

Împreună cu scafele cu LED-uri și barissol te introduc într-o atmosferă unică, îmbinându-se perfect în arhitectura camerei.

Nu trebui omise opțiunile de dimare ale iluminatului, integrarea acestuia în cadrul unui scenariu de automatizare împreuna cu motorizarea draperiilor și controlul lui facil, de pe o interfață unica.

 • Media interface

XBMX IPAD Remote 350x

Daca iți dorești ca la apăsarea butonului ”PLAY”, draperiile să se închidă automat, ecranul electric să coboare, iluminatul din scafă să se opreasca și fibra optică să intre în acțiune, atunci va trebui să iei în calcul un sistem de automatizare.

Aplicația de pe IPAD îți va permite să alegi ce film dorești să vizionezi, ce subtitrare și cât să fie temperatura în cameră. Alege un film de pe serverul media, un meci live sau un joc de pe XBOX.

rEZULTATUL FINAL!

Media Room Final

Posted by MHT Experience

1

1

comments

  Feb 20
  2014

  CALIN

  Buna seara, Ce tehnologie de proiectie folositi (DLP 3LCD L COS ), ce tip de ecran (mai precis ce gain recomandati ) ce video procesor integrati in sistem , ce tratamente acustice aplicati , ce DSP , RSC parametric EQ si mai mult surasa……necomprimata ??? Daca raspunsurile sunt favorabile sunt dispus la o viitoare colaborae cu aport de clienti potent finalciar dar insuficient informati in domeniu. Astept raspuns pe maill, Multumesc

  Reply

leave a comment

three × 4 =