Asociatia KNX Romania

La scurt timp dupa infiintarea KNX Uruguay si KNX Chile, inca o asociatie a luat fiinta si a aderata la intreaga familei KNX: KNX ROMANIA.

Pe 20 noiembrie 2013, 13 companii s-au unit pentru a infiinta asociatia KNX Romania. Condusa din pozitie de presedinte de Dl. Nagy Ferenc (Napa Impex), vicepresedinte de Dl. Marian Simtinica (Amavys Project) si secretar general Dna. Cristina Manola (R&S Import Export), asociatia doreste sa promoveze standardul KNX pe plan national.

MHT Experience, din postura de membru fondator al asociatiei KNX Romania, isi asuma intreaga responsabilitate pentru promovarea si sustinerea instalatiilor pentru casa inteligenta care au la baza stantardul KNX.

 

[youtube]nKEsBBE3_N0[/youtube]

 

Jurnal KNX 2013

KNX mht experienceA fost lansat jurnalul KNX al anului 2013!

Organizația KNX a lansat prima parte a jurnalului pentru 2013.

Din acesta ținem sa menționăm:

1. Fujitsu a decis sa devina partener KNX. Cu numărul 300 acesta a intrat în familia producătorilor care dețin în portofoliu echipamente KNX.

2. KNX lansează provocarea "KNX City"

Casa inteligentă de la Schneider Electric

Casa inteligenta iPHONEAplicația mobilă a celor de Schneider Electric pentru sistemele de casă inteligentă!

Schneider electric a lansat în urmă cu puțin timp aplicația pentru telefon ce permite controlul instalațiilor KNX prin intermediul telefonului mobil sau al tabletei. Împreuna cu Gatway-ul IP care face conexiunea intre sistemul KNX și mediul IP Wireless Schneider a simplificat modul în care până acum se realiza acest lucru. Eliminarea server-ului pe lângă faptul că ridică fiabilitatea instalației, reduce mult și consumul de energie necesară funcționarii un PC dedicat pentru această sarcină.

Pe lângă alte aplicații și funcții avansate pe care InSide Control le poate realiza, putem acum prin intermediul unui iPHONE să controlăm de la iluminat, draperii, rulouri exterioare și încălzire până la scenarii complexe ce implică funcționarea simultană a mai multor echipamente. De asemenea mesajele prioritare, cum ar fi alarma de inundație, consumul inutil de energie, alarma de efracție, sunt transmise direct pe telefonul mobil.

Casa inteligenta si controlul de pe IPhone & IPad

jung-fp-701-KNX clientCum poti printr-o aplicatie pe Iphone sa controlezi instalatii din casa?

Unul din cea mai noua si confortabila aplicatie pentru casele inteligente o reprezinta controlul instalatiilor de pe telefoanele mobile, fie ele IPhone sau Android Phone sau de pe tablete.

Jung, unul din marii producatori de echipamente KNX pentru smart house, a lansat cu ceva vreme in urma aplicatia care iti permite sa controlezi iluminatul, climatizarea, draperiile, securitate, functiile multimedia si multe altele prin intermediul unei aplicatii free, care poate fi descarcata din Apple store.

Casa Inteligenta – Automatizarea iluminatului in instalatii KNX

MHT Experience 500x333

Controlul iluminatului in sisteme smart house – KNX

Va vom prezenta in cele ce urmeaza principalele notiuni despre sistemele de automatizare pentru iluminat in instalatiile smart house – rezidential.

Cuprins:

  1. Topologia iluminatului in sisteme KNX; diferente intre un sistem clasic si un sistem KNX.
  2. Functiile unui sistem de iluminat KNX, posibilitati de dimare.
  3. Controlul automat al iluminatului in functie de gradul de ocupare al spatiului si control orar.
  4. Scenarii de iluminat.
  5. Intrerupatoare inteligente, touch panel’s & control de pe tableta si telefon.
  6. Controlul iluminatului de pe Iphone , Ipad sau Android Phone.

1.       Topologia iluminatului in sisteme KNX. Diferentele intre un sistem clasic si un sistem KNX.

In fata unor cerinte care depasesc un nivel standard al instalatiilor electrice pentru acasa, standardul KNX reprezinta de departe cea mai flexibila, accesibila si modulara solutie pentru automatizare, atat rezidentiala cat si comerciala si industrial.

Standardul KNX in lumea SMART HOUSE

smart house control, smart home controlCe reprezintă KNX în lumea Smart House

Standardul de comunicație KNX este singurul Open Standard din lume pentru controlul instalațiilor caselor și clădirilor, fiind certificat la nivel mondial în Europa, America și China: EN50090, EN13321-1/2, ISO/IEC14543-3.

 Avantaje sistemului de comunicație KNX pentru smart home:

  1. Orice produs, indiferent de producător urmează același traseu de certificare, in laboratoare neutre, asigurându-se astfel interoperabilitatea intre echipamente indiferent de cine îl produce. Devine astfel posibila rezolvarea oricărei provocări în automatizare și control, prin utilizarea de echipamente dedicate fiecărei soluții particulare. 

Sisteme de sunet Multi Room

Multi Room audioSisteme de sunet Multi room audio

sunet - oriunde in casa!

Instalare unui sistem de sunet multi-room este recomandată a se efectua în faza de construcție a casei sau a clădirii. Cu toate acestea mulți din producători oferă soluții wireless ce se potrivesc de minune in clădiri finalizate. Daca ești încă în fază de construcție, instalarea unui sistem de sunet multi room va reduce costurile lucrării ulterioare si vă oferă mult mai multe optiuni de configurare!

Amenajare Home Theater

Home Theater UnicCINEMA LA TINE ACASA: Home Theater - PART 1

Visul  - Calea către dorință!

Iți plac filmele, adori un spațiu conceput în jurul nevoilor tale, iți place sa-ți petreci timpul cu prietenii tăi la un meci, te bucuri împreuna cu familia la un joc pe XBOX. Lasă tehnologia să lucreze pentru tine!

Amenajează-ți un cinematograf la tine acasa: Home Theater – un spațiu unic, un rezultat excepțional!

Pentru cei  care iși doresc un loc unic în casă, nu doar un home cinema, află mai jos ce reprezintă amenajarea unui home theater dedicat.

PIATA SMART HOUSE IN EUROPA

Piata de smart house a Europei reprezinta inca o nisa.

In ciuda dezvoltarii si inovatiilor aduse in ultimii 10 ani, trend-ul nu este inca acceptat de clasa medie dar cu mare succes in randul celor cu spirit dezvoltat catre tehnologie, imbuntatirea calitatii vietii orientati catre confort.
In 2010 piata europeana de smart house, inclusiv activitatile conexe: consulanta, proiectare, instalare si punere in functiune si manopera, era estimata la aproximativ 529.6 mil €, inregistrand o crestere de pana la 18% fata de 2008.

S/PDIF – Optical Audio


Conexiune audio fara zgomot de fond. Totul Despre S/PDIF!

S/PDIF este prescurtare de la Sony/Philips Digital Interface, ce reprezinta un standard pentru transmisia semnalului audio. Dupa cum spune si numele, standardul a fost dezvoltat de Sony impreuna cu Phillips pentru a putea transmite informatia audio digitala intre echipamente fara zgomot de fond, mai exact fara a fi nevoie de o conversie digital-analog inaintea transmisiei.