Casa inteligenta si controlul de pe IPhone & IPad

Casa inteligenta si controlul de pe IPhone & IPad

jung-fp-701-KNX clientCum poti printr-o aplicatie pe Iphone sa controlezi instalatii din casa?

Unul din cea mai noua si confortabila aplicatie pentru casele inteligente o reprezinta controlul instalatiilor de pe telefoanele mobile, fie ele IPhone sau Android Phone sau de pe tablete.

Jung, unul din marii producatori de echipamente KNX pentru smart house, a lansat cu ceva vreme in urma aplicatia care iti permite sa controlezi iluminatul, climatizarea, draperiile, securitate, functiile multimedia si multe altele prin intermediul unei aplicatii free, care poate fi descarcata din Apple store.

Schneider, unul din marii producatori de echipamente KNX, de asemenea ofera posibilitatea integrarii sistemului smart house printr-o aplicatie pe Iphone sau Ipad. Cei de Schneider se diferentiaza de JUNG prin faptul ca in locul unui server dedicat, utilizeaza doar un simplu Gateway KNX-IP, care se instaleaza in tabloul electric al cladirii.

Cum functioneaza?

In primul rand pentru a putea controla de Iphone sistemele dintr-o casa inteligenta vom avea nevoie de un server care sa poata face interfata intre sistemul KNX si aplicatia grafica de pe telefon sau tableta. Una din cele mai utilizate metode, inclusiv de cei de la JUNG, este instalarea unui gateway KNX-IP
smart 1 400x
care permite interpretarea mesajelor (telegramelor) KNX de catre un echipament de retea si care la randul sau poate transmite mesaje in sistemul KNX.

Aplicatia este in acest caz un client al serverului, care are preinstalata interfata grafica, si care poate fi modificata in mare parte conform dorintei fiecaruia dintre noi: culori, dimesiuni butoane, denumiri, si multe altele.

Prin intermediul unui router wireless, conectat in acelasi LAN cu serverul, totul poate fi controlat wireless, trebuie doar sa avem grija sa conectam si telefonul sau tableta.

 

Serverul KNX-IP

Server KNX IPServerul KNX al celor de la JUNG este de fapt un PC care se monteaza pe sina DIN in tabloul electric si care este pregatit pentru functionare continua: are racire pasiva si nici o componenta in miscare (ex: ventilatoare). Echipat cu procesor AMD Dual Core, 4 conexiuni USB, card de memorie Micro-Sd, coexiune DVI si evident interfata KNX este absolut ideal in utilizarea industriala, cu o robustete si fiabilitate dovedita deja in timp. Server-ul KNX contine in acest caz si o aplicatie ce ne permite conectarea si interfatarea cu alte sisteme ale casei inteligente care functioneaza TCP/IP cum ar fi: controllere audio (Ex: Squeezebox, Sonos, NuVo), controllere pentru iluminat LED (Ex: Brumberg VitaLED) si multe altele pentru diverse aplicatii smart house.

In final include obligatoriu functia de baza, ca server de vizualizare pentru aplicatiile remote.

 

MHT Experience va prezinta mai jos filmul de prezentare al aplicatie JUNG pentru Iphone si KNX:

 

Posted by MHT Experience

leave a comment

5 × two =